Vinyl DJ’s: ze zijn als eenhoorns. Ze bestaan niet in de echte wereld, maar we willen er allemaal een voor onze bruiloft. Maar waarom? Wat maakt een vinyl DJ zo funky dat je er een zou willen om op je grote dag te draaien? In deze blogpost hebben we 3 redenen op een rijtje gezet waarom je voor je bruiloft een DJ zou moeten willen die vinyl draait.

 

Waarom zou je een bruiloft DJ inhuren met ervaring in het draaien van vinyl op bruiloften

 

  • Het is nostalgisch en persoonlijk. Het geluid van vinyl is warm en donzig, het past precies bij hoe bruiloften horen te voelen: gezellig en intiem.

Er is iets unieks en tijdloos aan vinyl dat een stemming en sfeer creëert die je niet kunt krijgen met digitale DJ-apparatuur. Een DJ die ervaring heeft met het draaien van vinyl op bruiloften, weet hoe hij de geluidsinstallatie moet bedienen en een funky vibe moet creëren.

 

  • Vinyl heeft veel voordelen ten opzichte van digitale opnameformaten. Het voelt misschien alsof dit retro of ouderwets is maar de waarheid is dat vinyl platen een superieure geluidskwaliteit bieden in vergelijking met CD’s of mp3’s omdat ze gebruik maken van audio coderingsformaten van hogere kwaliteit. Bovendien is de warmte en helderheid die vinyl produceert door analoge opnames ongeëvenaard door digitale opnames.

 

  • Jouw persoonlijke soundtrack op jouw bruiloft. Natuurlijk wil je op jouw grote dag je favoriete muziek laten spelen. Je besteed tijd aan het samenstellen van afspeellijsten die belangrijk zijn voor jullie als stel. Wanneer je een vinyl DJ inhuurt is voorbereiding noodzakelijk. Een vinyl DJ moet z’n muziek live on the fly mixen, beats matchen, platen scratchen, en meer om een samenhangende mix te maken die speciaal voor jouw bruiloft is gemaakt. Dit betekent ook dat de DJ geen andere keuze heeft dan zich op voorhand voor te bereiden door apparatuur zoals draaitafels en een mixer mee te brengen om er zeker van te zijn dat ze kunnen presteren zoals bedoeld.

 

Laat je gasten de funky groove van je favoriete vinylplaten horen, ga een bruiloft DJ huren!!